Asperges op Vlaamse wijze
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
24 witte asperges
-
4 eieren
-
1 scheutje azijn
-
160 gram boter
-
1 mespuntje nootmuskaat
-
2 el gehakte peterselie
-
peper en zout
|
Bereiding:
|
-
Schil de asperges van kop naar voet en breek het harde uiteinde af op 2 cm.
-
Kook de asperges mooi krokant in 6 minuten.
-
Laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek.
-
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn.
-
Spoel af onder koud water en pel de eieren.
-
Plet ze met behulp van een vork fijn.
-
Smelt de boter en schep er het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte.
-
Doe de geklaarde boter, geplette eieren, nootmuskaat en gehakte
peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje.
-
Kruid bij met peper van de molen en zout.
Serveren:
Leg de asperges op een groot, warm bord en lepel de saus over
de uiteinden van de asperges.
|